In december 2020 stuurden we het nieuws de wereld in over onze bouwplannen. Het aantal artsen in ons ziekenhuis is de voorbije tijd fors gegroeid. Die groei leidt tot een uitbreiding en vernieuwing van het zorgaanbod voor patiënten. Het ziekenhuis barst momenteel letterlijk uit zijn voegen. Een nieuw en eigentijds polikliniekgebouw aan de Naamsestraat biedt een oplossing voor dit probleem en zal het raadplegingsaanbod aan patiënten verhogen en naar comfort verbeteren.

Naast een gloednieuwe polikliniek zal ook de nieuwe Leuvense huisartsenwachtpost op onze site gevestigd worden. De bestaande huisartsenwachtpost in de Justus Lipsiusstraat is aan uitbreiding toe.

In overleg met alle betrokken partijen werd besloten een huisartsenwachtpost op de site van het ziekenhuis, naast de spoeddienst van het ziekenhuis, te bouwen.

Op 30 november vatte de eerste van een reeks afbraakwerken aan. Oude gebouwen ruimen plaats voor nieuwe.

De afbraakwerken lopen door tot medio april 2021 waarna de constructiewerken zullen aanvatten. Volgens de huidige planning wordt de huisartsenwachtpost opgeleverd in 2022. De polikliniek zal in gebruik genomen worden medio 2023.

Alle fases, belangrijke bereikbaarheidsinfo en toekomstbeelden van onze ziekenhuissite kan je raadplegen via de website wijbouwen.hhleuven.be

 

“In onze polikliniek zullen medische consultaties en kleine behandelingen of ingrepen plaatsvinden. In een polikliniek word je dus niet gehospitaliseerd, maar kunnen onze artsen wel gebruik maken van de uitgebreide voorzieningen van het ziekenhuis.”Katrien Van Gerven, algemeen directeur van het ziekenhuis