Gus de Octopus is de vriend van alle kinderen in ons ziekenhuis. Samen met zijn vriendjes woont hij in de onderwaterwereld Helderwaterstad, op de dienst pediatrie.
Gus is de creatie van onze kinderartsen die er met hun onderwaterwereld voor zorgen dat kinderen even kunnen wegdromen en de ziekenhuisomgeving kunnen vergeten.

Het mooie initiatief werd in 2021 ook bekroond met een kinderboek, geschreven door Dr. Els Deloof. In dat boek organiseert Gus een feest voor één van zijn vriendjes waarbij hij hulp krijgt van iedereen uit Helderwaterstad.

Een leuke bonus is dat elk van de vriendjes van Gus zijn of haar eigen kamer heeft op de dienst kindergeneeskunde waardoor kinderen aan de hand van het boek kunnen ontdekken bij welk diertje ze op de kamer verblijven.

Het resultaat is een geweldig kinderboek dat kinderen even laat wegdromen, ver van hun probleempjes naar een prachtige onderwaterwereld gevuld met vreugde en plezier.

Het boek is verkrijgbaar voor €25 via het secretariaat van de consultatiedienst kindergeneeskunde en kan op vraag gesigneerd worden.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar secretariaat.pediatrie@hhleuven.be om je exemplaar te reserveren.